15 Şubat 2015 Pazar

Dereotlu Poğaça

Malzemeler:
* 1 çay bardağı yoğurt
* 2 adet yumurta
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı eritilmiş margarin
* 2 yemek kaşığı sirke
* 1 paket kabartma tozu
* yarım çay kaşığı karbonat
* 4 su bardağı un
* bir demet dereotu
* 2 çay kaşığı tuz
* 150-200 gr. beyaz peynir
Yapılışı:
    Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırıp diğerini yoğurma kabına kırıyoruz. Yoğurt, yağ ve sirkeyi de ekleyip karıştırıyoruz. İçine ince kıyılmış dereotlarını atıyoruz. Unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu da ilave edip yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında hamur elde etmemiz gerekir. Ununu bardağınızın boyutuna göre ayarlayabilirsiniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine bir miktar beyaz peynir koyup kapatıyoruz ve yağlanmış tepsiye diziyoruz. 200 dereceli fırında 30 dakika kadar üstü kızarana dek pişiriyoruz. Misafirleriniz için yapımı pratik bir poğaça oluyor. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder