10 Şubat 2015 Salı

Samsa Böreği

Malzemeler:
* 5 adet yufka
* 500 gr. Kıyma
* 2 adet soğan
* 1 su bardağı su
* tuz, karabiber ve pulbiber
* 50 gr tereyağı ( daha fazla da olabilir)
* bir kase yoğurt
* 3 diş sarımsak
* 3 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
     Kıymayı bir kaba koyup rendelediğimiz soğanları ve suyu üstüne ilave ediyoruz. Tuz, karabiber ve pulbiberi de attıktan sonra kaşıkla ezerek karıştırıyoruz. Yufkanın birini açıyoruz. İçine hazırladığımız karışımdan yayıyoruz ( kıymanın her tarafa yayılmasına gerek yok). Rulo şeklinde yufkayı sarıyoruz. İki parmak eninde parçalar kesiyoruz ve yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerine tavada erittiğimiz tereyağını gezdiriyoruz. 200 dereceli fırında 35 dakika kadar üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz. Salça ve yağla da sos hazırlıyoruz. Tabağa aldığımız böreklerin üstüne sarımsaklı yoğurt ve sos dökerek servis yapıyoruz. Dilerseniz sadece sarımsaklı yoğurtla, dilerseniz de sadece sosla da servis yapabilirsiniz. Daha az börek yapmak isterseniz de malzemeyi yarıya indirebilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder