29 Mart 2015 Pazar

Mozaik Pasta

Malzemeler:
* 2 paket petibör bisküvi
* 100 gr margarin
* 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
* 8 tatlı kaşığı pudra şekeri veya 5 yemek kaşığı toz şeker
* 2 çay bardağı süt
* 1 paket bitter çikolata
*  kırılmış fındık veya ceviz içi
Yapılışı:
     Büyük bir kaba bisküvileri kırıyoruz. Margarini tavada eritip altını kapatıyoruz, içine kakaoyu ve pudra şekerini atıyoruz onları da eritiyoruz. Bisküvilerin üzerine döküyoruz. Sütü döküyoruz ve kırılmış fındık içini de attıktan sonra kaşık yardımıyla iyice yedirerek karıştırıyoruz. Karışımı baton kek kalıbına streç film sererek içine boşaltılıyoruz ve bastırıp düzeltiyoruz. Buzlukta 2-3 saat dinlendikten sonra çıkartıyoruz. Baton kek kalıbı daha düzgün görünmesini sağlıyor. Benmari usulü erittiğimiz bitter çikolatayı üzerine dökerek servis yapıyoruz. Baton kek kalıbınız yoksa küçük bir tepsiye streç film serip karışımı ortasına dökerek elinizle yanlardan bastırıp piramit şekli de verebilirsiniz. Pastamız servise hazır. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder