23 Mart 2015 Pazartesi

Kakaolu Islak Kurabiye

Malzemeler:
* 250 gr oda sıcaklığında erimiş tereyağı
* 2 adet yumurta
* 3-4 yemek kaşığı kakao
* 3 kahve fincanı (Türk kahvesi) toz şeker
* 1 su bardağı süt
* yarım su bardağı dövülmüş fındık
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* aldığı kadar un
Islatmak için:
* 1 su bardağından az toz şeker
* 1 su bardağı süt
* üzerine hindistan cevizi
Yapılışı:
     Tencerede 1 su bardağı sütle 2 kahve fincanı şekeri kaynatıp ılımaya bırakıyoruz.   Ilınınca içine un hariç diğer malzemeleri koyup karıştırıyoruz, sonra yavaş yavaş unu ekleyerek yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil veriyoruz ve yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz. Oda sıcaklığındaki sütle şekeri karıştırıyoruz, pişen kurabiyeleri sıcakken bu süte batırıyoruz ve servis tabağına diziyoruz. Sonrasında üzerini hindistan ceviziyle süslüyoruz. Hmmm...kahveyle birlikte nefis oluyor. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder