13 Mart 2015 Cuma

Türk Usulü Kıymalı Quesadilla

Malzemeler:
* 4-5 adet tortilla ekmeği
* 250 gr. kıyma
* 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 adet soğan
* 1 adet domates
* 1-2 adet sivri biber
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* bir tutam maydanoz
* pulbiber
* karabiber
* 1 yemek kaşığı hardal
* tuz
* rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
     Tavaya kıymayı ve yarım çay bardağı suyu koyup ezerek kavuruyoruz. Suyunu çekince yağı ekleyip doğranmış soğanları ve biberleri ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Salçayı da ekleyip kavurduktan sonra rendelenmiş domates, hardal, tuz ve baharatları koyup bir miktar daha karıştırıp kıyılmış maydanozları da ekledikten sonra harcımızı pişiriyoruz ve altını kapatıyoruz. Tortilla ekmeğini bir tabağa koyup yarısına kiymalı harcımızı yayıp üzerine kaşar rendesi serpiyoruz ve diğer yarısını kapatıyoruz. Kaşarlar malzemenin birbirine ve ekmeğe tutulmasını sağlıyor. Daha sonra teflon tavaya koyup arkalı önlü hafif kızarmasını sağlıyoruz ve servis tabağına alıyoruz. Diğer tortilla ekmeklerine de aynı uygulamayı yapıyoruz. Yanında salata veya kroketlerle servis yaptığımızda nefis oluyor. Afiyet olsun :)
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder