4 Nisan 2015 Cumartesi

Pankek

Malzemeler:
* 2 adet yumurta
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 1.5 su bardağı un
* 1 su bardağı süt
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* sıvıyağ
Yapılışı:
     Yumurtaları bir kapta tel çırpıcıyla çırpıyoruz. Şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Sütü, unu, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip bir miktar daha çırptıktan sonra kek hamuru elde etmiş oluyoruz. Yapışmayan tavaya bir yemek kaşığı sıvıyağ koyuyoruz ve yayıyoruz. Tavanın ortasına hamurdan 2 yemek kaşığı alıp üst üste döküyoruz. Kabarıp altı pembeleşince diğer tarafını çeviriyoruz, bu şekilde hamurumuz bitene kadar devam ediyoruz. Tava büyükse aynı anda iki hamuru da pişirebiliriz. Daha sonra üzerine ister bal, ister reçel, isterseniz de çikolata sürerek servis yapıyoruz. Kahvaltıda veya akşam çayın yanında pratik bir tatlı oluyor. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder