10 Mart 2015 Salı

Brownie

Malzemeler:
* 2 adet yumurta
* 1.5 çay bardağı toz şeker
* 2 çay bardağı un
* 100 gr. tereyağı
* 80 gr. bitter çikolata
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1 su bardağı kıyılmış ceviz
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
Üzeri için:
* 1 çay bardağı süt
* 80 gr. bitter çikolata
* 100 gr. krema
Yapılışı:
      Parçalara ayırdığımız çikolataları ve tereyağını benmari usulü eritip soğumaya bırakıyoruz. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu bir kaba eliyoruz. Başka bir kapta yumurtayla şekeri mikserle çırpıyoruz. Çikolatalı karışımı ve unlu karışımı da ekleyip tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Ceviz içini de ekleyip bir kez daha karıştırdıktan sonra yağlanmış tepsiye döküyoruz ve 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz. Kek pişerken küçük bir tencerede süt, çikolata ve kremayı karıştırarak pişiriyoruz. Sos kıvamına gelince altını kapatıyoruz. Fırından çıkarıp kurumaması için üzerini tepsiyle kapatarak soğumaya bırakıyoruz ve sonrasında üzerine ılınmış olan sosumuzu döküp servis yapıyoruz. İnanın pastanelerdeki brownieleri aratmıyor. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder