6 Mart 2015 Cuma

Sosyete Mantısı

Malzemeler:
* 5 adet yufka
* yarım kilodan az kıyma
* 2 adet soğan
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* karabiber
* pulbiber
* tuz
Üzeri için:
* 1 su bardağı su
* yarım su bardağı sıvıyağ
* yoğurt
* sarımsak
* tereyağı
* iki yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı:
     Kıyma, rendelenmiş soğan, biber salçası, tuz ve baharatları karıştırıyoruz. Yarım su bardağı da su ekleyip iyice karıştırıyoruz. İç harcımız hazır. Bir kasede de su ve yağı karıştırıyoruz. Yufkayı seriyoruz ve ikiye bölüyoruz. Her bir yarım daire şeklindeki yufkaya su ve yağ karışımından sürüyoruz. Düz tarafından itibaren yukarıya doğru dağıtarak kıyma harcından sürüyoruz. Her tarafına sürmeye gerek yok. Daha sonra kenarından başlayarak kıvırıyoruz. İçe doğru katlayarak da gül şeklinde börekler elde ediyoruz. Yağlanmış tepsiye diziyoruz. Böreklerin üstüne de su ve yağ karışımından sürdükten sonra 200 dereceli fırında 35-40 dakika kadar üstü kızarana dek pişiriyoruz. Üstüne sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos dökerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder