30 Ekim 2015 Cuma

Şekerpare

Malzemeler:
* 3 su bardağı un
* yarım paket margarin
* 2 adet yumurta
* 1 çay bardağı pudra şekeri
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* fındık
Şerbeti için:
* 3 su bardağı su
* 2.5 su bardağı şeker
* birkaç damla limon
Yapılışı:
    Öncelikle şeker, su ve limon suyunu karıştırarak şerbeti 10 dakika kadar kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.  
Margarini, yumurta ve pudra şekerini krem kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.  Daha sonra unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek yoğurmaya devam ediyoruz. Kıvamı ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerlerine fındık koyuyoruz ve 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra sıcakken oda sıcaklığına gelmiş olan şerbeti üzerine döküyoruz, şerbeti çektikten sonra ve biraz dinlendikten sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder