29 Ekim 2015 Perşembe

Annemin Aşuresi

Malzemeler:
* 2 su bardağı buğday
* 1 su bardağı kuru fasulye
* 1 su bardağı nohut
* 3 su bardağı şeker
* 1 çay bardağı doğranmış kuru kayısı
* 1 çay bardağı kuru üzüm
* 1 çay bardağı doğranmış kuru incir
* 1 adet elma
* 1 fiske tuz
* su
Yapılışı:
     Bir gece önceden kuru fasulye, nohut ve buğdayları ıslatıyoruz. Ertesi gün hepsini ayrı ayrı yarım saat kadar haşlıyoruz. Büyük bir tencereye buğdayları koyuyoruz, üzerine dört parmak geçecek kadar su ilave ediyoruz. Doğranmış elmaları koyuyoruz. 10 dakika kadar haşlandıktan sonra, haşlanmış fasulyeleri, nohutları, doğranmış kuru kayısıları, kuru üzümleri bir miktar daha su ekleyip kıvamını ayarlayarak 15 dakika pişiriyoruz. Sonra şekeri ve bir fiske tuzu da ekleyip 5 dakika kadar daha kaynatıp altını kapatıyoruz. ( sıcak suda bekletip doğradığımız kuru inciri aşurenin kararmaması için servis yaparken kaselere  ilave ediyoruz). Kaselere koyup ceviz ve narla süsleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder