17 Ekim 2015 Cumartesi

Karides Güveç

Malzemeler:
* 250 gr karides
* 4 diş sarımsak
* 4 adet sivri biber
* 2 adet orta boy domates
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
peyniri
* tuz ve karabiber
Yapılışı:
     Doğranmış sarımsak ve biberleri zeytinyağında kavuruyoruz. Karidesleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Tereyağını da koyduktan sonra doğranmış domatesleri ilave ediyoruz. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra domatesler suyunu çekine kadar kavuruyoruz. Kavurduğumuz karidesleri toprak kaba aktarıyoruz. Üzerine kaşar peynirini serpiştirdikten sonra fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz. Balığın yanında harika gidiyor. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder