7 Ekim 2015 Çarşamba

Kayısı Marmelatlı Kurabiye

Malzemeler:
* 1 paket margarin
* 4 - 4.5 su bardağı un
* 2 adet yumurta
* 1.5 su bardağı pudra şekeri
* 1 su bardağı toz fındık
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 kase kayısı marmeladı
* hindistan cevizi
Yapılışı:
     Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, yumurtayı, pudra şekerini, unu,  tarçın ve toz fındığı karıştırarak yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamuru iki parçaya ayırıp, sırayla her birini merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açıyoruz. Çay bardağının ağzıyla yuvarlaklar kesiyoruz. Yuvarlakların orta kısımlarını şişe kapağı ile keserek çıkarıyoruz. Tam olan yuvarlakların üzerine ortası delik olan halkaları yerleştiriyoruz. Delik kısımları marmelat ile doldurup yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz. Üzerine hindistan cevizi serperek servis yapıyoruz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder