13 Ekim 2015 Salı

Etli Gözleme

Malzemeler:
* 200 gr. Kuşbaşı haşlanmış dana eti
* 1 adet kırmızı biber
* 1 adet büyük boy soğan
* 2 adet yeşil biber
* 3 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 4 adet yufka
* tuz
Yapılışı:
    Yemeklik doğranmış soğanları yağda kavuruyoruz, doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ekliyoruz. Haşlanmış ve kuşbaşından daha küçük doğranmış etleri de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Tuz ve kırmızı toz biberi de ekleyip altını kapatıyoruz. Biraz soğuduktan sonra yufkanın iki yanını içe katlayarak orta kısmına malzemenin dörtte birini koyuyoruz ve kapatıyoruz.  Bir tarafına fındık büyüklüğünde tereyağı sürerek, tavaya da az miktarda sıvıyağ koyup gözlemenin iki tarafını da pişiriyoruz. Diğer malzemeyi de yufkalara paylaştırarak aynı işlemleri yapıyoruz. Nefis gözlemeler hazır. Yanında salata ve ayranla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder