28 Eylül 2015 Pazartesi

Bolonez Soslu Bavette

Malzemeler:
* yarım paket bavette (yassı spagetti) makarna
* 200 gr kıyma
* 1 adet soğan
* 2 adet sivri biber
* 1 adet domates
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 çay bardağı su
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* rendelenmiş kaşar peyniri
* tuz
Yapılışı:
     Makarnayı 10-12 dakika kadar haşlıyoruz. Ayrı bir tavaya kıymayı koyuyoruz üzerine de yarım çay bardağı su ekledikten sonra kıymaları ezerek karıştırıyoruz. Kıyma suyunu çekince zeytinyağını ve doğranmış soğanları ilave ediyoruz ve kavuruyoruz. Sonra doğranmış biberleri, salçayı, domatesleri ve tuzunu da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Yarım çay bardağı su ilave edip sos kıvamına gelince altını kapatıyoruz. Haşlayıp süzdüğümüz makarnaları sıvıyağ ve tuz koyduğumuz tencereye koyup karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz. Makarnaları servis tabağına koyup üzerine  bolonez sosumuzu döküyoruz, en üstüne de kaşar peynirini serpiştirdikten sonra servis yapıyoruz. Hmm...makarnamız hazır afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder