5 Nisan 2015 Pazar

Paçanga Böreği

Malzemeler:
* 2 adet yufka
* 200 gr. pastırma
* 100 gr. kaşar peyniri
* kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
    Yufkaları dört parmak eninde uzun şeritler şeklinde 5 parçaya  bölüyoruz (yufkanın boyutuna göre parça sayısı değişebilir). Her bir parçanın en üst kısmına bir iki dilim pastırma, bir ince dilim kaşar peyniri koyuyoruz. Bir sağa bir sola katlayarak muska şekli veriyoruz. Yufkanın son kısmını suya batırıp yapıştırıyoruz. Hazırlanan börekleri kızgın yağda her iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartıyoruz. Nefis çıtır börekler hazır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder