7 Nisan 2015 Salı

Kremalı Mantarlı Dana Antrikot

Malzemeler:
* 4 adet 1 cm kalınlığında dövülmemiş dana antrikot
* 10-12 adet mantar
* 1 kutu hazır krema
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 adet küçük boy soğan
* tuz karabiber
Marine etmek için:
* zeytinyağı
* kekik - tuz
Yapılışı:
        Etleri bir gün önceden geniş cam bir kaba alıp üzerini alacak kadar zeytinyağı koyuyoruz, tuzu ve kekiği de koyup karıştırdıktan sonra buzdolabında bekletiyoruz. Ertesi gün dışarı çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz. Bu sırada soğanı ince ince doğruyoruz. Mantarları yemeklik doğruyoruz. Tavaya 2 yemek kaşığı yağ koyup önce soğanları kavurup mantarları ekliyoruz. Mantarlar da suyunu çektikten sonra kremayı ekliyoruz, tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra kıvamlı bir sos elde edince altını kapatıyoruz.
        Izgara tavayı ocakta harlı ateşte yağ koymadan ısıtıyoruz. Oda sıcaklığına gelen etleri tavaya diziyoruz. Etleri  mühürlüyoruz. Yani bir yüzünü 3 dk. kadar pişiriyoruz, suyunu içine hapsetmek için bıçak veya çatal batırmıyoruz.  Diğer tarafını da 3 dakika pişiriyoruz. Böylece eti mühürlemiş oluyoruz. Altını biraz kısıp her iki tarafını 2'şer dakika daha pişiriyoruz böylece orta pişmiş bir et elde ediyoruz ve etleri tahtanın üstüne koyuyoruz. Et bir iki dakika kadar tahtada dinlenirken kremalı sosumuzu ısıtıyoruz ve etlerin üzerine yayıyoruz. Yanında patates kızartmasıyla nefis bir cafe yemeği oluyor. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder