21 Nisan 2015 Salı

Körili ve Kremalı Tavuk

Malzemeler:
* 3 adet tavuk göğüs fileto
* 250 gr mantar
* 1 adet kırmızı biber
* 1 adet soğan
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 kutu hazır krema
* 1 tatlı kaşığı köri
* az karabiber
* tuz
Yapılışı:
     Tavukları kuşbaşı doğruyoruz ve üzerine zeytinyağını döküp kızgın wok tavada kavuruyoruz. Suyunu çektikten sonra bir miktar daha yağ koyup yemeklik doğranmış soğan ve kırmızı biberi ekliyoruz. Onlar da kavrulunca doğradığımız mantarları ilave ediyoruz. Mantarlar suyunu çektikten sonra kremayı ekliyoruz, köri ve karabiberi, tuzu atıyoruz. Krema da sos kıvamına gelince altını kapatıyoruz. Köri sevenler için nefis bir tavuk yemeği oluyor. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder