3 Mart 2016 Perşembe

Mısır Gevrekli Çikolatalı Kurabiye

Malzemeler:
* 1 paket margarin
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 2 adet yumurta
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 2 su bardağı nişasta
* alabildiği kadar un
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 4-5 yemek kaşığı nutella
* mısır gevreği
Yapılışı:
    Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, yumurtaları ve pudra şekerini yoğuruyoruz. Nişastayı, unu, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yuvarlak şekiller vererek diziyoruz. 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişirerek üstü pembeleşmeden çıkarıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Yağı ve nutellayı karıştırarak benmari usulü ( kaynayan su dolu bir kabın içine içinde yağ ve nutellanın olduğu kabı koyarak) eritiyoruz. Mısır gevreklerini robotta çok az çekerek küçültüyoruz. Soğuyan kurabiyeleri önce çikolata sosuna batırıp sonra mısır gevreklerine bulayarak servis tabağına alıyoruz. 1-2 saat dinlendirdikten sonra tadı nefis olan kurabiyelerimizi servis yapıyoruz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder