10 Mart 2016 Perşembe

Elmalı Turta ( Hamur Rendeli)

Malzemeler:
* 1 paket eritilmiş margarin
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 adet yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* alabildiği kadar un ( yaklaşık 4-5 su bardağı )
İçi için:
* 5 adet elma
* 1 su bardağı şeker
* 1 tatlı kaşığı tepeleme tarçın
Üzeri için :
* pudra şekeri
Yapılışı:
     Elmaları soyup rendeliyoruz. Tencereye koyup üzerine şekeri ekliyoruz ve suyunu çekene kadar karıştırarak pişiriyoruz. İçine tarçın ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
     Hamuru için eritilip soğutulmuş margarini, sıvıyağı, yoğurdu, şeker ve yumurtayı elimizle karıştırıyoruz. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamuru ikiye bölüyoruz. Bir parçasını 10 dakikalığına buzluğa koyuyoruz ve donduruyoruz. Diğer yarısını açarak yağlanmış tepsiye yayıyoruz. Soğumuş olan elmalı harcımızı hamurun üzerine döküyoruz. Donan hamuru da elmaların üzerine rendeliyoruz. 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra ılınmasını bekliyoruz ve üzerine pudra şekeri eliyoruz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder