16 Mart 2016 Çarşamba

Katıklı Dolma

Malzemeler:
* 6 adet kabak
* 250 gr orta yağlı kıyma
* 2 adet soğan
* 1 su bardağı köftelik bulgur
* 1 yemek kaşığı reyhan
* 2 tatlı kaşığı pulbiber
* yarım su bardağı su
* tuz
* 4-5 diş sarımsak
* 2 su bardağı yoğurt
* tereyağı
Yapılışı:
     Kıyma, rendelenmiş soğan, bulgur, su, pulbiber, reyhan ve tuzu karıştırıp yoğuruyoruz. Yıkadığımız kabakları iki parmak kalınlığında dilimleyip içini oyuyoruz. Hazırladığımız içle kabakları doldurup geniş bir çelik tencereye diziyoruz. 2 su bardağı sıcak su koyup dolmaları pişiriyoruz. Diğer taraftan sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz. Pişen dolmaları susuz bir şekilde servis tabağına alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz. Tereyağını eritip pul biber yaktığımız sosu da üzerine gezdirdikten sonra servis yapıyoruz. Nefis bir lezzet oluyor. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder