11 Aralık 2015 Cuma

Yoğurtlu Karnabahar Mücver

Malzemeler:
* 6 - 7 çiçek karnabahar
* 1 adet kuru soğan
* 6-7 dal maydanoz
* 1 adet yumurta
* 3 yemek kaşığı un
* yarım çay kaşığı karbonat
* yarım çay kaşığı kimyon
* az karabiber
* tuz - pulbiber
* kızartmak için sıvıyağ
* sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
    Karnabaharları yumuşayana kadar haşlıyoruz. Haşladıktan sonra küçük küçük doğrayıp çatalla eziyoruz. İçine yumurtayı kırıyoruz. Kıyılmış maydanozları ve doğranmış soğanı, unu, tuz ve karbonatı, baharatları ilave ediyoruz. Malzemeyi yedirerek karıştırıyoruz. Tavadanın altını kaplayacak kadar sıvıyağ koyuyoruz. Kızdıktan sonra, kaşık kaşık şekil vererek kızartıyoruz. Kızarttığımız mücverleri havlu kağıt serili bir kaba alıyoruz. Fazla yağını çektikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun :)
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder