24 Aralık 2015 Perşembe

Fırında Makarna

Malzemeler:
* 1 paket fırın makarna
* 2 litre su
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
* tuz
* 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Sosu İçin:
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı un
* 2 su bardağı süt
* tuz
*karabiber
* pulbiber
Yapılışı:
     Makarnaları tuz ve yağ koyduğumuz kaynar suda 10 dakika haşlıyoruz. Makarnalar haşlanırken diğer taraftan, küçük bir tencerede tereyağını eritiyoruz, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Un yanmadan yavaş yavaş sütü ilave ederek çırpma teliyle karıştırıyoruz. Kaynamaya çıktıktan sonra tuz ve baharatları ilave ediyoruz. 1-2 dakika sonra altını kapatıyoruz. Süzdüğümüz makarnaları yağlanmış büyük borcam tepsiye döküyoruz. Üzerine beşamel sosunu ilave ediyoruz. Rendelenmiş kaşar peynirlerinin yarısını döküyoruz ve kaşıkla malzemeyi yediriyoruz. Diğer yarısını da üzerine serpiştirdikten sonra 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder