25 Kasım 2015 Çarşamba

Avcı Böreği

Malzemeler:
* 3 adet yufka
* 250 gr kıyma
* 3 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 çay bardağından biraz az köftelik bulgur
* 1.5 çay bardağı su
* 1 adet büyük boy soğan
* bir tutam maydanoz
* 1 tatlı kaşığı pulbiber
* 1 su bardağı galeta unu
* 1 adet yumurta
* tuz - karabiber
* kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
     Kıymayı sıvıyağ koyduğumuz tavada kavuruyoruz. Soğanları ilave ediyoruz. Soğanlar da kavrulduktan sonra kıyılmış maydanozları, tuz ve baharatları atıyoruz ve altını kapatıyoruz. Ayrı bir kapta bulguru ıslatarak kapak kapatıp kabarmasını sağlıyoruz. Şişen bulguru kıymalı harca ekleyip karıştırıyoruz. Ilındıktan sonra, yufkaları dört parçaya bölüyoruz. Her bir parçanın kenarlarını bir miktar içe katlayıp uç kısmına harcımızdan koyuyoruz ve geniş bi şekilde sarıyoruz. Sardığımız börekleri önce çırptığımız yumurtaya, sonra da galeta ununa buluyoruz. Tavanın yarısına kadar yağ koyup kızgın yağda arkalı önlü pembeleşene kadar kızartıyoruz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder