21 Aralık 2015 Pazartesi

Tereyağında Mezgit Tava

Malzemeler:
* 1 kg temizlenmiş mezgit balığı
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı un
* tuz
Yapılışı:
     Yıkanmış ve suyu süzülmüş balıkları tuzlanmış una batırıp fazla ununu silkeliyoruz. Teflon tavaya sıvıyağı koyuyoruz, tereyağını da koyduktan sonra yanmaması için tereyağının üzerine bir miktar tuz atıyoruz. Yağımız kızdıktan sonra balıkları tavaya diziyoruz. Bir tarafı 6-7 dakika kızardıktan sonra diğer tarafını da kızartıyoruz. Kızaran balıkları dağılmadan dikkatli bir şekilde havlu kağıt serili bir kaba alıyoruz. Yanında salatayla servis yapıyoruz. Müthiş lezzetli bir balık oluyor. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder