17 Aralık 2015 Perşembe

Piyano Pasta

Malzemeler:
Keki için :
* 3 adet yumurta
* 3 Türk kahvesi fincanı şeker
* 3 Türk kahvesi fincanı un
* 1 Türk kahvesi fincanı su
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
* 1 su bardağı süt
Muhallebisi için :
* 1.5 su bardağı  süt
* 1 Türk kahvesi fincanı un
* 1 Türk kahvesi fincanı şeker
* 1 paket vanilya
* 1 paket kremşanti
* 1 su bardağı süt
Yapılışı:
      Keki yapmak için yumurtaları ve şekeri mikser yardımıyla çırpıyoruz. İçine unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve suyu ilave edip bir süre daha çırpıyoruz. Karışımı yağlanmış dikdörtgen borcam tepsiye döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra kürdanla üzerine delikler açıyoruz ve kekin ılınmasını bekliyoruz. Ilındıktan sonra bir bardak sütü kaşıkla dökerek her tarafını ıslatıyoruz.
      Diğer taraftan küçük bir tencerede 1.5 su bardağı sütle, un, şeker ve vanilyayı karıştırarak pişiriyoruz. Soğuduktan sonra kremşantiyi ve bir bardak sütü de ilave edip çırpıyoruz. Kekin üzerine döküp buzdolabında 2 saat dinlendiriyoruz. Servis yapacağımız zaman üzerine kakao eliyoruz. Çok lezzetli ve hafif bir pasta oluyor. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder