26 Aralık 2016 Pazartesi

Ispanaklı Bavette

Malzemeler:
* yarım paket bavette makarna
*250 gr ıspanak
* 1 adet havuç
* 1 adet soğan
* zeytinyağı
*kırmızı toz biber
* tuz
*rendelenmiş kaşar veya parmesan

Yapılışı:

    Makarnayı 10 - 12 dakika kadar tuzlu suda haşlıyoruz. Makarnalar haşlanırken diğer taraftan, zeytinyağında doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Sonra havuçları da ekleyip bir miktar kavuruyoruz ve ıspanaklarla tuzunu ilave ediyoruz. Hepsi kavrulduktan sonra haşlayıp süzdüğümüz makarnalarla karıştırıyoruz. Servis tabağına alıp kırmızı toz biber ve peynirle süsleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder