2 Ocak 2017 Pazartesi

Pırasalı Kol Böreği

Malzemeler:

* 5 adet yufka
* 1 su bardağı süt
* yarım su bardağı sıvıyağ
* 2 adet yumurta

İç Harcı İçin:

* 10-12 dal pırasa
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* tuz - karabiber

Yapılışı:

  Yıkanmış pırasaları uzunlamasına incelttikten sonra ince ince doğruyoruz ve zeytinyağında ölene kadar iyice kavuruyoruz. Tuz ve baharatlarını da attıktan sonra altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Diğer taraftan süt, yağ ve yumurtaları karıştırarak sos hazırlıyoruz. Yufkanın birini serip fırça yardımıyla sosu sürüyoruz. Ortadan ikiye kestikten sonra uzun tarafına pırasa harcımızdan eşit bir şekilde yayıyoruz. Yufkayı kıvırarak rulo yapıyoruz ve içine doğru da kıvırıp yağlanmış tepsinin ortasına yerleştiriyoruz. Diğer yufkaları da aynı şekilde sardıktan sonra etrafına diziyoruz. Kalan sosumuzu böreğin üzerine sürüp 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz. Nefis börekler hazır. Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder