19 Aralık 2016 Pazartesi

Fincanda Tavukgöğsü

Malzemeler:
* 5 su bardağı süt
* 1 su bardağından bir parmak az un
* 1 su bardağından bir parmak az şeker
* 1 paket vanilya
* hindistan cevizi

Yapılışı:

    Süt, un ve şekeri bir tencerede karıştırıyoruz ve pişiriyoruz. Göz göz olup kaynamaya başladığında altını kısıyoruz ve vanilyasını ilave edip karıştırıyoruz. 2 dakika daha piştikten sonra altını kapatıyoruz. 6 tane nescafe fincanını ıslatıyoruz. Muhallebileri fincanlara dolduruyoruz. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz. Dolaptan çıkartıp kolay çıkması için bıçağı kenarlarına batırdıktan sonra fincanları ters çevirerek tatlıyı çıkartıyoruz. Her tarafını hindistan cevizine buladıktan sonra servis yapıyoruz. Görüntüsü güzel lezzetli tatlımız hazır. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder