14 Ağustos 2016 Pazar

Kek Kalıbında İrmik Tatlısı

Malzemeler:
* 1 litre süt
* 1 su bardağı irmik
* 1 su bardağı şeker
* 1 paket vanilya
* 1 paket kakaolu petibör bisküvi

Yapılışı:

    Süt, irmik ve şekeri bir tencerede karistiriyoruz ve orta ateşli ocakta karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz ve vanilyayı ekliyoruz. Birkaç dakika daha pişirdikten sonra altını kapatıyoruz. Streçfilm serdiğimiz dilimli kek kalıbına sıcakken döküyoruz. Bisküvileri dik dik muhallebinin içine dilimli kısımlarına gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Oda sicaklığına geldikten sonra üzerine kapak kapatıp buzdolabına koyuyoruz. Birkaç saat soğuduktan sonra ters çevirip dilimliyoruz. Frambuazlı sos veya çikolatalı sosla süsleyerek servis yapıyouz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder