28 Ağustos 2016 Pazar

Kakaolu Islak Kek

Malzemeler:
Kek Için:

* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı süt
* yarım su bardağı sıvıyağ
* 2 su bardağı un
* 3 çorba kaşığı kakao
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya

Sosu İçin Malzemeler:

* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı şeker
* yarım su bardağı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı kakao

Yapılışı:

    Kek için yumurtaları mikserle çırpıyoruz, şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Sütü, yağı, kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip yine çırptıktan sonra yağlanmis tepsiye döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz. Diğer taraftan küçük bir tencerede sütü, yağı, şeker ve kakaoyu karıştırıp şeker eriyene kadar isitiyoruz. Kek ılınınca dilimliyoruz ve kürdanla deliyoruz, oda sıcaklığına gelmiş sosu kaşık yardımıyla kekin üzerine döküyoruz. Hindistan ceviziyle süsleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun...

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder