26 Ağustos 2016 Cuma

Kırmızı Biberli ve Fesleğenli Bavette

Malzemeler:
* yarım paket bavette (yassı
spagetti)
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
* 1 çay kaşığı kuru fesleğen
* tuz
* rendelenmiş kaşar peyniri veya parmesan
* ketçap

Yapılışı:

    Makarnayı 10-12 dakika kadar aldante kivaminda haşlıyoruz. Süzdükten sonra tencereye zeytinyağını koyuyoruz. Kırmızı toz biber, fesleğen ve tuzu koyduktan sonra biber hafif yanınca makarnayı ilave edip karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz. Tabağa aldığımız makarnanın üstüne ketçap sıkıp peynirle süslüyoruz. Acılı makarnamız hazır. Afiyet olsun 😊
                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder