4 Mayıs 2015 Pazartesi

Reçelli Kurabiye

Malzemeler:
* 1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
* 1 adet yumurta
* 3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
* aldığı kadar un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* yarım su bardağından fazla kırılmış fındık veya ceviz içi
* istediğiniz bir çeşit reçel veya marmelat
Yapılışı:
      Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıyoruz. Margarini, yumurtanın sarısını ve pudra şekerini iyice yoğuruyoruz. Krem kıvamına gelince unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave ediyoruz. Yoğurmaya devam ediyoruz. Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortasını çukur yapıyoruz. Sadece kenarlarini yapışması için yumurta akına batırıp sonra da kırılmış fındık veya ceviz içine buluyoruz. Bu  şekilde hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında 5-7 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkarıp tatlı kaşığı yardımıyla ortalarına bastırıyoruz, aksi halde pişince kabaracağı için çukurlar kaybolur. Sonra tekrar fırına veriyoruz.  Kurabiyeler pembeleşince yani 35 dakika kadar piştikten sonra fırından çıkarıyoruz. Biraz ılındıktan sonra içlerine birer tatlı kaşığı reçel koyuyoruz ve servis yapıyoruz. Ağızda dağılan nefis kurabiyelerimiz hazır. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder