28 Mayıs 2015 Perşembe

Kabak Mücver

Malzemeler:
* 1 adet büyük boy kabak
* 1 adet küçük boy kuru soğan veya 4 dal yeşil soğan
* yarım demetten az maydanoz
* bir tutam dereotu
* 3 yemek kaşığı un
* 1 adet yumurta
* 1 çay kaşığı pulbiber
* 1 çay kaşığı nane
* az karabiber
* tuz
Kızartmak için:
* Sıvıyağ
Yapılışı:
       Kabağı rendeliyoruz ve suyunu iyice sıkıyoruz. Üzerine rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanoz ve dereotunu, unu koyuyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Baharat ve tuzunu da ekleyip malzemeyi karıştırarak yediriyoruz.  Teflon veya seramik tavaya tavanın dibini kaplayacak gibi yağ koyuyoruz. Yağ kızdıktan sonra harcımızdan bir yemek kaşığı alıp tavaya koyup üzerine bastırarak şekil veriyoruz. Diğer harcı da bu şekilde kızartıyoruz. Her iki tarafı da kızarınca havlu kağıt serdiğimiz servis tabağına alıyoruz. Sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder