8 Mayıs 2015 Cuma

Güveçte Mantarlı Tavuk Sote

Malzemeler:
* yarım kilo tavuk göğüs fileto
* 250 gr mantar
* 2 adet sivri biber
* 1 adet soğan
* 2 - 3 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı soya sosu
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* rendelenmiş kaşar peyniri
* kekik
* karabiber
* tuz
Yapılışı:
     Kuşbaşı doğradığımız tavukları yağda kavuruyoruz. Kavururken içine soya sosunu ve kekiği ekliyoruz. Tavuklar pembeleşince yemeklik doğranmış soğanları,biberleri ve sarimsakları ekliyoruz. Onlar da kavrulduktan sonra doğranmış mantarları ekliyoruz. Tuz ve karabiberi de attıktan sonra altını kapatıyoruz. 4 adet küçük güveç kaplarına bölüştürüyoruz. Üzerlerine fındık büyüklünde tereyağları koyup rendelenmiş kaşar peyniriyle kaplıyoruz. 200 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar, yaklaşık 20 dakika kadar pişirip servis yapıyoruz. Leziz tavuklar hazır :)
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder