31 Mayıs 2015 Pazar

Kıymalı Krep Sarma

Malzemeler:
Krep için:
* 2 adet yumurta
* 2 su bardağı süt
* 1.5 su bardağı un
* yarım çay kaşığı karbonat
* tuz
* sıvıyağ
Yapılışı:
   Yumurtaları kırıp çırpıcıyla çırpıyoruz. Sütü ilave ediyoruz. Daha sonra unu, kabartma tozunu ve tuzu atıp topaklanmaması için hızlıca çırpıyoruz. Harca 2 yemek kaşığı da sıvıyağ ekleyip karıştırıyoruz. Tavayı da 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile yağliyoruz ve birer kepçe dökerek harcımız bitene kadar pişiriyoruz. Yaklaşık 5 adet krep çıkıyor.
Kıymalı iç harcı için:
* 250 gr kıyma
* 2 adet küçük boy soğan
* 2 adet sivri biber
* 1 adet domates
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 adet büyük boy domates
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* pulbiber
*tuz
Beşamel Sosu İçin:
* 2 yemek kaşığı silme un
* 2 su bardağı süt
* tuz-karabiber
Yapılışı:
    Kıymayı çok az su ekleyerek tavada kaşığın arkasıyla ezerek kavuruyoruz. Suyunu çektikten sonra sıvıyağ ekleyip soğanları ve biberleri atıyoruz ve karıştırıyoruz. Onlar da kavrulduktan sonra salçaları ekleyip kavuruyoruz. Rendelenmiş domatesi, pulbiber ve tuzu da ilave ettikten sonra bir miktar daha karıştırıp altını kapatıyoruz. Harcı esit koyabilmek için beşe ayırıyoruz.  Krebin birini tabağa alip harcımızdan ortasına uzunlamasina yayıyoruz. Kenarindan bir kere katlayıp uçlarını kapatarak sarıyoruz. Diğer krepleri de aynı şekilde sararak yağlanmış borcama diziyoruz. Unu tereyağında kavurup sütü ilave ediyoruz, kaynayınca altını kısıp tuz ve karabiberini atıp altını kapatıyoruz. Kreplerin uzerine beşamel sosu yayıyoruz. Üzerini kaplayacak kadar kaşar peyniri de rendeledikten sonra 200 dereceli fırında 20 dakika kadar üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Nefis bir lezzet oluyor. Denemenizi tavsiye ederim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder