28 Kasım 2020 Cumartesi

Çibörek

 Malzemeler:

* 3 su bardağı un

* 1 su bardağı ılık su 

* 1 yemek kaşığı sirke

* 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

* 250 gr orta yağlı kıyma 

* 1 adet orta boy soğan 

* yarım su bardağı su

* 1/2 çay kaşığı karabiber

* tuz

* kızarmak için sıvıyağ 

Yapılışı:

Unu büyük bir kaseye koyup tuz ve sirkeyi ekliyoruz, suyu azar azar ilave ederek yoğuruyoruz. Orta sertlikte bir hamur elde ediyoruz. Diğer taraftan kıymayla rendelenmiş soğanı, suyu, tuz ve karabiberi karıştırıyoruz. Hamuru 8 - 9 beze şeklinde bölüyoruz. Her bir parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açıp yarısına kıymalı harçtan sürüp yarım daire şeklinde kapatıyoruz. Kenarlarini pizza kesme bıçağıyla ya da çelik çay tabağı kenarıyla kesiyoruz ki kızartırken açılmasın. Daha sonra kızgın yağda arkalı önlü pembeleşene kadar kızartıyoruz. Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder