26 Kasım 2020 Perşembe

Balkabaklı Pasta

 Malzemeler:

* 750 gr balkabağı 

* 2 su bardağı şeker 

* 1 paket petibör bisküvi

Muhallebisi için:

* 2.5 su bardağı süt

* 3 yemek kaşığı un

* 1 yemek kaşığı nişasta 

* 4 yemek kaşığı şeker 

* yarım kutu krema

* fındık 

Yapılışı:

Balkabağını kare kare doğradıktan sonra üzerine şekeri döküp 1 saat bekletiyoruz. Daha sonra ocağın altını açıp fokurdadıktan sonra altını kısıyoruz ve kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Muhallebi için süt, un, nişasta ve şekeri küçük bi tencerede karıştırıp pişiriyoruz. Oda sıcaklığına geldikten sonra yarım kutu kremayı koyup mikserle çırpıyoruz. Pişirdiğimiz kabakları çatalla eziyoruz. Küçük bir tepsiye bisküvileri dizip üzerine ezdiğimiz kabakları yayıyoruz. Üzerine de kremayı sürüyoruz. Malzemeler bitene kadar üç kat yapıyoruz. Üzerini fındık kırıklarıyla süsleyip buzdolabında 2 saat dinlendirip servis yapiyoruz. Afiyet olsun:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder