15 Kasım 2015 Pazar

Hamsi Tava

Malzemeler:
* 1 kg kılçıksız hamsi
* 1.5 su bardağı un
* 2.5 su bardağı sıvıyağ
* tuz
Yapılışı:
     Ayıklanmış ve yıkanmış hamsileri süzgece koyarak suyunu süzüyoruz. Geniş bir tabakta un ve tuzu karıştırıyoruz. Diğer yandan derin bir tavaya veya tencereye sıvıyağını koyuyoruz ve altını açarak kızmasını bekliyoruz. Hamsileri ikişer üçer alarak her tarafını una buluyoruz ve kızgın yağa atıyoruz. Hamsilerin yarısını unlayıp kızartma tenceresine attiktan sonra kalan yarısını da unlayıp bir tabakta bekletiyoruz. Hamsileri arada karıştırıp kızarınca da havlu kağıt serili bir tabağa alıyoruz. Diğer yarısını da aynı şekilde kızarttıktan sonra yanında salatayla sıcak sıcak servis yapıyoruz. Hamsiler kızarırken üzerine kalın bir gazete kağıdı kapatırsanız etrafa yağ sıçramaz. Ancak dikkat edin kağıt ocağa değerek tutuşmasın. Afiyet olsun :)

1 yorum:

  1. Tarifiniz için teşekkür ederim ancak benim bildiğim un değil de yapışmasın diye mısır unu kullanılıyor..

    YanıtlaSil