22 Haziran 2015 Pazartesi

Mixed Pizza

2 tepsi için
Malzemeler:
* 4 su bardağı un
* 1.5 su bardağı ılık süt
* 1 paket kuru maya
* yarım su bardağı sıvıyağ
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
* 1 kangal sucuğun 3/4'ü
* 6-7 adet sosis
* 4 adet sivri biber
* 1 adet kapya biber
* 2 adet domates
* 250 gr mantar
* 200 gr. Kaşar peyniri
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 10 adet siyah zeytin
* 1 yemek kaşığı pizza baharatı veya kekik
* isteğe göre sosis, salam, mısır
Yapılışı:
    Unu bir kaba koyup ortasına havuz açıyoruz . Mayayı ortasına koyup ılık sütü dökerek eritiyoruz. Sıvıyağı, tuz ve şekeri de ekleyip unla yavaş yavaş karıştırarak hamuru yoğuruyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamur kabını poşete geçirip sofra beziyle sararak mayalanması için 40 dakika bekletiyoruz. Diğer yandan, sucuğu halka halka doğruyoruz. Mantarları ince ince doğruyoruz. Biberleri kuşbaşı şeklinde, domatesleri ise yarım daire şeklinde dilimliyoruz, zeytinleri çekirdeklerinden ayırıp doğuruyoruz.
       Hamur mayalandıktan sonra iki eşit parçaya bölüyoruz. Her bir parçayı yağladığımız tepsilere elimizle bastırarak yayıyoruz. Domates salçasını bir kasede sulandırıp baharatla karıştırarak hamurların üstüne sürüyoruz. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirinden az miktarda serpistiriyoruz. Sonra doğranmış mantarları ve biberleri yayıyoruz. Üzerine sucukları ve sosisleri yerleştiriyoruz. En üstüne de domatesleri yerleştiriyoruz ve 200 dereceli fırında 20 dakika pişiriyoruz, fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri döküp tekrar 5 dakikalığına fırına veriyoruz. Malzemeleri iki tepsiye de eşit miktarda yayıyoruz. Kaşarlar eriyince fırından çıkarıyoruz. Evinizi mis gibi pizza kokusu saracak... Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder