20 Haziran 2015 Cumartesi

Güllaç

Malzemeler:
* 6 adet güllaç yaprağı
* 6 su bardağı süt
* 1.5 su bardağı süt
* 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
* yarım paket vanilya
Yapılışı:
     Sütle şekeri tencerede kaynatmadan şeker eriyene kadar ısıtıyoruz. Içine vanilyayı da atıyoruz. Borcam tepsiye güllaç yaprağından birini dörde bölerek yerleştiriyoruz ve üstüne 1 kepçe süt dökerek ıslatıyoruz. Diğer güllaç yapraklarını da aynı şekilde dörde bölerek sütle ıslatıyoruz. 3 yaprağı yerleştirip ıslattıktan sonra arasına bolca ceviz serpiştiriyoruz. Üstünü süslemek için cevizden bir miktar ayırıyoruz. Diğer 3 yaprağı da aynı şekilde döşeyip ıslattıktan sonra kalan sütü üstüne döküyoruz. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 3-4 saat dinlendiriyoruz. Servis yapacağımız zaman üzerini cevizle süslüyoruz ve dilimleyerek servis yapıyoruz. Üzerini nar taneleri ve antep fıstığıyla da süsleyebilirsiniz.  Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder