7 Temmuz 2015 Salı

Domatesli Fesleğenli Tavuk Sote

Malzemeler:
* 2 adet tavuk göğüs fileto
* 2 adet sivri biber
* 1 adet soğan
* 2 diş sarımsak
* 2 adet orta boy soğan
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 3 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 tatlı kaşığı fesleğen
* az karabiber
* tuz
Yapılışı:
     Kuşbaşı doğradığımız tavukları sıvıyağ koyduğumuz tavada kavuruyoruz. Tavuklar pembeleşmeye başlayınca yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları ekliyoruz, tereyağını koyduktan sonra biberleri de ilave ediyoruz. Salçaları da ekleyip kavurduktan sonra doğranmış domatesleri atıyoruz. Yarım su bardağı kadar su ekleyip, feslegeni, karabiber ve tuzunu da ekleyip biraz kıvam aldıktan sonra (hafif sulu olacak) altını kapatıyoruz. Tavuklar servise hazır :) Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder