11 Mayıs 2020 Pazartesi

Tavuklu Noodle

Mazemeler :
* yarım paket noodle
* 4 adet tavuk kalça kemiksiz
* 1 adet kapya biber
* 2 adet sivri biber
* 1 adet soğan
* 1 adet kabak
* 1 adet havuç
* yarım su bardağı soya sosu
* tuz
* karabiber
* kırmızı toz biber
* 1 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
   Jülyen doğradığımız tavukları yıkadıktan sonra, zeytinyağı, karabiber, toz biber, tuz ve ezilmiş sarımsakla marine edip en az yarım saat bekletiyoruz. Daha sonra kızgın yanmaz tavaya tavukları atıp soteliyoruz. Tavuklar pişince bir tabağa alıyoruz. Aynı tavada tavuğun yağında jülyen doğranmış soğanları, kapya ve yeşil biberleri, havucu ve kabağı sırasıyla arka arkaya tavaya atıp soteliyoruz. Diğer tarafta noodelları 12 dakika kadar haşlıyoruz. Sotelenen sebzelerin üzerine tavukları ilave ediyoruz, soya sosunu ve az tuz ekliyoruz. Tuzu fazla kaçırmayın soya sosu da tuzlu olduğu için. Haşlanmış noodelları süzüp sotenin üzerine ilave ediyoruz, güzelce karıştırarak 1-2 dakika daha kavurup sıcak sıcak servis yapıyoruz. Kendinizi Çin lokantasında hissedeceksiniz. Afiyet olsun:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder