21 Mart 2020 Cumartesi

Süt Helvası

Malzemeler
* 1 litre süt
* 100 gr tereyağı
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı şeker
* 1 yumurta sarısı
* 1 paket vanilya

Yapılışı:
Sütün yarısını tencereye alıp şekeri ilave ediyoruz ve karıştırarak şekerin erimesini sağlıyoruz. Sütün kaynamasına gerek yok. Daha sonra soğumaya bırakıyoruz. Diğer taraftan başka bir tencerede tereyağını eritip unu hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz, dikkatli olmamız lazım un kararmasın. Sonrasında şekerli süte kalan sütü ve yumurta sarısını koyup çırpıcıyla karışmasını sağlıyoruz. Tenceredeki bu karışıma yavaş yavaş kavrulmuş unu ekleyip karıştırarak kıvam alana kadar pişiriyoruz. Muhallebi kıvamına gelince vanilyayı ekleyip altını kapatıyoruz. Toprak kaplara döküyoruz ve az miktar su dolu tepsiye (altı yanmaması için) dizip fırının üst kısmını çalıştırarak 200 derecede 20 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.  Bursa ya özgü nefis helvamız hazır . Afiyet olsun :)

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder