29 Mart 2020 Pazar

Beşamel Soslu Pırasalı Tavuk

Mazemeler :
* 2 adet tavuk göğüs
* 4 dal pırasa
* 1 adet soğan
* 1 adet havuç
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* zeytinyağı
* tuz - karabiber
*1 Su bardağı kaşar peyniri
Beşamel sos için:
* 2 yemek kaşığı un
* 2 su bardağı süt
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
* tuz-karabiber
Yapılışı:
   Tavukları kuşbaşı doğrayıp yağda kavuruyoruz. Ayrı bir tavaya zeytinyağı koyup yemeklik doğranmış soğanı kavuruyoruz. Küp doğranmış havucu ilave edip bir miktar daha kavuruyoruz. Pırasaları uzunlamasına ortadan kesip kuşbaşı seklinde dogruyoruz ve tavaya onları da ekliyoruz. Hepsi bir süre kavrulduktan sonra biber salçasını, tuz ve karabiberi atıp kavurduktan sonra, diğer tarafta kavurdugumuz tavuklari ilave edip karıştırıyoruz. Küçük boy borcama döküyoruz. Küçük bir tencerede de tereyağını eritip sıvı yağı ekleyerek unu kavuruyoruz, hafif kokusu çıkınca rengi pembelesmeden sütü azar azar ilave ederek çırpma teli yardımıyla hızlı hızlı karıştırıyoruz. Fokurdamaya başlayınca altını kısıp tuz ve karabiber ilave edip altını kapatıyoruz. Borcamdaki harcın üzerine beşamel sosunu yayıp fırına veriyoruz. Üzeri pişmeye başlayınca fırından çıkarıp rendelenmiş kaşar peynirini serpip yeniden fırına veriyoruz pembeleşince çıkarıyoruz ve 10 dk. kadar dinlendikten sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder