6 Mart 2020 Cuma

Dondurmalı Irmik Helvası

Malzemeler
* 1 çay bardağı sıvıyağ ve tereyağı karışımı
* 2 çay bardağı irmik
* 3 çay bardağı şeker
* 2 çay bardağı süt
* 2 çay bardağı su
* maraş usulü dondurma
* tahin
* ceviz veya fındık

Yapılışı:
   Yağımızı tencereye koyduktan sonra tereyağı eriyince irmiği ilave ediyoruz ve hafif pembeleşene kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavuruyoruz. Şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra süt ve suyu ekliyoruz, yine karıştırıp kaynamaya çıkınca altını kısıyoruz ve pilav gibi pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra altını kapatıyoruz. Tencereyi buyuk bi beze sarıp dinlenmesini sağlıyoruz. Yarim saat sonra bir kaseye iki yemek kaşığı irmik helvamizdan koyup 1 yemek kaşığı dondurma koyuhoruz ve yine irmik helvasıyla dondurmayı kapatıp, kaseyi düz bir tabağa çeviriyoruz. Üzerine tercihe göre tahin ve cevizle süsleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder