31 Ekim 2019 Perşembe

Pırasalı Gözleme

Malzemeler
* 2 adet yufka
* 3 adet pırasa
* 5-6 dal maydanoz
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 çay kaşığı pulbiber
* yarım çay kaşığı kimyon
* karabiber tuz
* 2-3 Yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı :

    Pırasaları boylamasına kesip ince ince kıyıyoruz. Zeytinyağını koyduğumuz tavada pırasalar pişene kadar kavuruyoruz. Salçasını ve tuzla baharatları koyup kavurmaya devam ediyoruz. Ince kıyılmış maydanozları da ilave ettikten sonra bir miktar daha karıştırıp altını kapatıyoruz ve ılınmasını bekliyoruz. Yufkayı tezgaha serip her iki ucunu kapatıyoruz ve ortasına pırasa harcının yarısını yayıyoruz. Her iki tarafını kapattıktan sonra tavayı çok az yağlayıp gözlemeyi tavaya koyuyoruz. Üstte kalan kısmının birkac yerine fındık büyüklüğünde tereyağlar koyuyoruz. Her iki tarafını da kızarana kadar pişirip servis yapıyoruz.  Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder