22 Ekim 2019 Salı

Fırında Bal Kabağı

Malzemeler:
* 1 kg doğranmış bal kabağı
* 2 su bardağı toz şeker
* tahin
* ceviz

Yapılışı:

  Doğranmış bal kabaklarını geniş bir tencereye koyup üzerine şekeri döküyoruz kapağını kapatıp 5-6 saat kadar suyunu salmasını bekliyoruz. Dilerseniz akşamdan hazırlayıp sabaha kadar da bekletebilirsiniz. Daha sonra tencereyi ocağa koyup kabakları 20 dakika kadar pişiriyoruz.  Sonra cam tepsiye döküp fırında da 10 -15 dakika kadar pişirip renginin koyulaşmasını karamelize olmasını sağlıyoruz. Soğuduktan sonra tatlı tabağına alıp üzerine tahin gezdirip cevizle süsleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder