6 Aralık 2017 Çarşamba

Çıtır Hindi Parçaları

Malzemeler
* 2 adet hindi göğüs
* 1 adet yumurta
* 1 su bardağından az un
* 1 su bardağı galeta unu
* 1 çay kaşığı cajun baharatı
* 1 çay kaşığı  kekik
* tuz
* sıvıyağ

Yapılışı:
Hindi göğüslerini yıkadıktan sonra inceltip uzun doğruyoruz. Bir kaba unu koyuyoruz. Bir kapta yumurtayı çırpıyoruz. Galeta unu koyduğumuz bir kaptaki galeta ununacda baharatları ve tuzu koyup karıştırıyoruz. Granit veya seramik tavanın yarısına kadar yağ koyuyoruz. Hindi parçalarını önce una, sonra yumurtaya ve sonra da galeta ununa batırarak tavada her iki tarafı da pembeleşene kadar kızartıyoruz. Dışı çıtır içi yumuşacık olan hindiler hazır. Yanında patates kızartması ve soslarla servis yapıyoruz. Afiyet olsun ;)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder