16 Ağustos 2017 Çarşamba

Lokum Tadında Antrikot

Malzemeler:
Tek kişilik
* 1 adet 1.5-2 cm kalınlığında kesilmiş dana antrikot
* zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı sirke
*kekik
* tuz
* 1 adet soğan
* 1 çay kaşığı şeker
* tereyağı

Yapılışı:

    Antrikotu zeytinyağı, sirke ve kekikli sosta üzerini streçfilmle kapatarak akşamdan marine ediyoruz.  Yarım saat önceden dışarı çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz. Izgara dökme tavayı ocağın altını iyice açarak 5 dakika kadar ısıtıyoruz. Eti tavaya atıp çatal veya bıçakla hiç dokunmadan (suyunu salmaması için) mühürlüyoruz. Maşayla çevirip diğer tarafını da 3 dakika mühürlüyoruz. Üstüne tuz serpiştirip yine çeviriyoruz, ocağı biraz kısıp 2 dakika kadar pişiriyoruz. Üst tarafına da tuz atıp çevirerek diğer tarafını da 2 dakika pişiriyoruz. 4 kere çevirmiş oluyoruz. Pişen eti doğrama tahtasında 1-2 dakika dinlendirip, üzerine tereyağı ve şekerle karamelize ettiğimiz soğanı da koyarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun :)


   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder