10 Kasım 2016 Perşembe

Izgara Biftek

Malzemeler:
* kişi sayısına göre 2 cm kalınlığında dana biftek (dövülmemiş olacak)
* ayçiçek yağı
*tuz
Yapılışı:
 Oda sıcaklığındaki etlerin arkasını ve önünü ayçiçek yağıyla yağlıyoruz. İki tarafını da aynı zamanda tuzluyoruz. Döküm veya seramik tavayı harlı ateşte iyice ısıtıyoruz. Tavaya yağ koymuyoruz. Etleri birbirine değmeyecek şekilde diziyoruz. Her bir yüzünü harlı ateşte 3 dakika kadar pişirerek mühürlüyoruz. Ete suyunu kaybetmemesi için bıçak veya çatal batırmıyoruz. Tavanın ısısını orta dereceye alarak iki tarafını da 2 şer dakika daha pişirip içinin de bir miktar pismesini sağlıyoruz. Piştikten sonra ekmek tahtasının üzerinde 1-2 dakika dinlendirerek (içindeki suyun homojen dağılımı için) dilerseniz kekik gibi baharatlarla lezzetlendirerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder